Skip Navigation or Skip to Content

Vacature: 2 Trajectbegeleiders Ontwikkelingsgerichte Arbeidsmatige Dagbesteding

Iedereen moet kunnen meedoen aan onze samenleving, naar eigen vermogen en passend bij de eigen ontwikkeling. Dit zorgt voor structuur, eigenwaarde en vormt de basis voor een gezond en goed leven.

De Diamant-groep is een dynamisch ontwikkel- en werkbedrijf, dat als doel heeft om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan duurzame werkplekken te helpen. Mensen die om wat voor reden dan ook, voor langere tijd niet aan het werk komen. Mensen die bijvoorbeeld meer begeleiding nodig hebben, een lager werktempo hebben of enkel gestandaardiseerde werkzaamheden kunnen uitvoeren. We zijn er trots op dat ruim 2.200 medewerkers via de Diamant-groep aan het werk zijn. Zowel via detacheringen bij reguliere bedrijven als via een van onze werkbedrijven Groen Xtra, De Schoonmaak Coöperatie, VIP – Vervoer, Inpakken & Post, kringloopbedrijven La Poubelle, Dierenopvangcentrum Hart van Brabant, Fietsbeheer (zowel de fietsenstallingen in Tilburg als het beheer in de openbare ruimte) en Kinderboerderijen.

Binnen KikMaat worden kandidaten met een Participatiewet uitkering begeleid richting participatie en/of werk. Gedurende het traject staat begeleiding en coaching gericht op ontwikkeling naar het maximaal haalbare voor de kandidaat voorop. KikMaat voert gemiddeld 350 trajecten, klantroutes genaamd, per jaar uit en detacheert 250 medewerkers.

Vanaf 1 januari 2023 voegen wij daar een nieuwe dienstverlening aan toe; namelijk Ontwikkelingsgerichte Arbeidsmatige Dagbesteding (OAD); een voorziening die wordt gefinancierd vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het gaat hier om de begeleiding van ongeveer 450 kandidaten. Met deze nieuwe dienstverlening slaat de arbeidsmarktregio Midden-Brabant de brug tussen Zorg en Participatie opdat kandidaten ‘simpel kunnen switchen’ voor een optimale ontwikkeling van hun talenten.

Ten behoeve van deze nieuwe dienstverlening zijn wij per direct op zoek naar een:

2 Trajectbegeleiders Ontwikkelingsgerichte Arbeidsmatige Dagbesteding (36 uur, HBO-niveau)

Wat ga je doen?

Je bent de spin in ’t web tussen de kandidaat, de (externe) zorgpartner en de gemeenten van de regio Midden-Brabant. Je onderhoudt periodiek contact met de kandidaat, de zorgpartner én de professionals binnen KikMaat. Je maakt een Plan van Aanpak en zorgt ervoor dat er goede afspraken zijn over de begeleiding/ inzet van middelen die passen bij de ontwikkelopdracht zoals omschreven in het Plan van Aanpak. Je begeleidt het proces van simpel switchen tussen regelingen afhankelijk van de behoefte/ ontwikkelfase van de kandidaat. Je kent je kandidaten en de zorgpartners en onderhoudt die relaties in het belang van de kandidaten.

In welk team kom je terecht?

Openheid, ontwikkeling en plezier staan bij ons hoog in het vaandel. We denken graag buiten de gebaande paden, durven hierin te handelen en staan open voor vernieuwing. We inspireren elkaar continue om als individu en als team verder te groeien. Dat betekent onder andere dat professionaliteit voorop staat, we alert zijn op kansen die zich voordoen en daar proactief op inspelen.

Wat vragen wij van jou?

Je bent ondernemend, verbindend, creatief en resultaatgericht. Je staat stevig in je schoenen, maar kunt meebewegen waar nodig. Je kunt een situatie positief ombuigen en je stelt je flexibel op. Structuur aanbrengen is vanzelfsprekend, maar het kunnen improviseren en ad hoc handelen is je tweede natuur. De doelgroep is jou niet onbekend, met je reeds opgedane werkervaring weet je de kandidaten goed te begeleiden. Je hebt kennis van verschillende gesprekstechnieken en weet deze op een juiste wijze toe te passen. Je hebt kennis van begeleidingsmethodieken en bent hierin een volwaardig gesprekpartner voor de zorgpartners. Je bent in staat ‘hard’ op de inhoud te zijn en tegelijkertijd ’acht’ op de relatie. Verder heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding en een aantal jaren werkervaring, bij voorkeur in de Zorgsector (GGZ, beschermd wonen, ambulante begeleiding).

Wat kun je verder van ons verwachten?

  • Een leuke, uitdagende en afwisselende functie voor 36 uur per week.
  • Je verdient, afhankelijk van de ervaring die je meeneemt, tussen de € 2.865,- en € 4.208,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
  • Ook passen wij het Personeelshandboek van de Gemeente Tilburg toe. Met de cao gemeenten bieden wij een prima arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een pensioenvoorziening via het ABP, vergoeding van je woon/werkverkeer op basis van openbaar vervoer en een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17.05%. Dit IKB is o.a. in te zetten voor het aankopen van extra verlof, deelname aan het fietsenplan, het fiscaliseren van gemaakte reiskosten per auto, vakantietoeslag en/of een eindejaarsuitkering.
  • Er is veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling, werk-privé balans en persoonlijke groei.
  • Er wordt gestart met een tijdelijk dienstverband van een jaar. De beoogde startdatum is 1 januari 2023.

 Vragen?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Annemiek van Geersdaele, teammanager,  via telefoonnummer 06-34933321. Wil je meer weten over de organisatie, kijk dan op onze website www.kikmaat.nl.

 Solliciteren?

Wil jij deze kans om onderdeel te zijn van het ‘mooiste’ bedrijf uit de regio grijpen? Solliciteer dan uiterlijk 13 november 2022. Stuur jouw motivatiebrief en cv naar Renate Boelen, personeelsadviseur; renate.boelen@kikmaat.nl.

 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat.