LOUT

Friandries

Over KikMaat

Samen Vooruit

Meedoen in de maatschappij maakt je dag leuker. Je groeit. En het geeft plezier en voldoening. Helaas is meedoen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms heb je de ogen van de ander nodig om te ontdekken op welke manier jij mee kunt doen aan de samenleving. Wij zijn die ander. Je Maat. En we bezorgen je de Kik van vooruitgang, van groei, van onderweg zijn naar een nieuw begin.

Of je nu werkzoekende, een werkgever of een gemeente bent: wij zijn jouw KikMaat. Samen Vooruit!

Bekijk de video en maak kennis met KikMaat

Werkzoekenden

De eerste stap is de moeilijkste. Maar wij beloven je: die drempel is echt niet zo hoog. Klop bij ons aan en wij zetten nieuwe deuren voor je open. We luisteren met aandacht naar jouw verhaal.
Samen met jouw persoonlijke KikMaat ontdek je wat jouw talent is, wat je mogelijkheden zijn en welke rol daarbij past. Samen kijken we welke route we voor jou naar leuk werk kunnen uitstippelen. Of misschien past vrijwilligerswerk wel bij je. Ook als werk (nog) niet mogelijk is, ontdekken we hoe we jouw dagelijkse leven kunnen verrijken.

Ieder mens is anders. Elk mens heeft zijn eigen verhaal. Daarom is ook elk begeleidingstraject anders. Maar één ding is altijd gelijk: we gaan samen vooruit!

Werkgevers

Wij geloven dat iedereen het recht heeft om deel te nemen aan het arbeidsproces. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vaak is er véél meer mogelijk dan werkgevers denken. Door anders naar mogelijkheden te kijken, maatwerk te leveren en onze jarenlange specialistische ervaring met deze veelbelovende doelgroep. We zijn er trots op dat veel werkgevers dat al hebben ervaren. Zij leveren hun bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt.
Als KikMaat kunnen wij het niet alleen. We hebben werkgevers zoals u keihard nodig. Wij adviseren, begeleiden en ontzorgen werkgevers daarom zo veel als u wenst.

Verwijzers

We willen zo veel mogelijk mensen deel laten nemen aan het arbeidsproces. Daarom werken we nauw samen met de gemeenten in de arbeidsmarktregio Midden-Brabant, het UWV en sociale zorgpartijen. Samen bieden we steeds de beste oplossing voor kandidaten. We nemen de tijd die de kandidaat nodig heeft.

KikMaat biedt een veelheid aan klantroutes, begeleiding, training, coaching en counseling voor verschillende doelgroepen op het gebied van participatie en re-integratie. Bovendien beschikken we over een erg grote en brede waaier aan werkplekken en werksoorten waar klanten terecht kunnen.

KikMaat is onderdeel van de Diamant-groep

De Diamant-groep is een ontwikkel- en werkbedrijf (voorheen sociale werkvoorziening). Het begeleidt mensen die graag aan het werk willen maar voor wie dat, om uiteenlopende redenen, niet gemakkelijk is. De Diamant-groep heeft verschillende onderdelen. KikMaat richt zich op de ontwikkeling, plaatsing en begeleiding van kandidaten. Daarnaast heeft de Diamant-groep de werkbedrijven Groen Xtra, De Schoonmaak Coöperatie, Post & Vervoer, La Poubelle, DOC-T, fietsenstallingen, Kwekerij & Stekbedrijf en Productie. Kandidaten van KikMaat kunnen bij één van deze werkbedrijven aan de slag. Maar ze kunnen ook worden gedetacheerd bij de vele werkgevers waar we mee samen werken.

KikMaat staat voor ‘simpel switchen’

KikMaat kan alle vormen van meedoen en van betekenis zijn aan mensen bieden en regelen. Van zorg (ontwikkelingsgerichte arbeidsmatige dagbesteding) tot en met uitstroom naar een reguliere baan, al dan niet gesubsidieerd. Daarbij nemen we alle administratieve rompslomp uit handen en ontzorgen we verwijzers en werkgevers. Zo kan elke kandidaat zorgeloos groeien en gebruik maken van de plek en begeleiding die hij/zij op dat moment nodig heeft. En ook een stapje terug zetten als dat nodig is. Dat is ‘simpel switchen’. Voor kandidaat, werkgevers en verwijzers.

KikMaat worden?

Bij KikMaat zijn we niet op zoek naar kloppende cv’s. We zijn benieuwd naar de talenten en drijfveren van mensen.

  • Kun je steeds met nieuwe ogen naar klanten kijken?
  • Snap je iets van de ontwikkeling van mensen?
    Durf je te ondernemen en buiten de lijntjes te kleuren?
  • Kijk je naar fouten als welkome openingen voor leren, vernieuwen en, ja, zelfs humor?
  • Schrik je niet van mensen met andere normen, waarden en/of levensstijlen? En kan je je, door je onderzoekende nieuwsgierigheid, ook met hen verbinden?

Ja?

Dikke kans dat je dan zomaar als KikMaat binnen ons team past.