‘KikMaat heeft écht het verschil gemaakt, voor de kandidaat én voor ons!’

Miriam van der Knaap (klantmanager Banenafspraak bij gemeente Dongen) vertelt: ‘Als je mij vraagt naar mijn ervaringen met de dienstverlening van KikMaat, denk ik meteen aan het verhaal van Stein. Stein, 19 jaar, heeft een doelgroepindicatie en werkte met loonkostensubsidie als metaalmedewerker. Zowel de werkzaamheden als de sfeer bij het bedrijf waar hij werkte, pasten niet goed bij Stein. Hij werd daarvan steeds onzekerder en ongelukkiger. We hebben toen een jobcoach van KikMaat ingezet, Gijs.

Gijs ging meteen aan de slag. In goed overleg met Stein en zijn werkgever is besloten dat Stein zou stoppen en dat voor hem een jongerentraject werd opgestart. Gijs heeft hierin ook de ouders van Stein betrokken, die ongerust waren over hun zoon. Dit gaf veel rust, zowel voor de ouders als voor Stein zelf.

Het is fijn dat KikMaat zowel de jobcoaching als het jongerentraject regelt. Zelfs met dezelfde contactpersoon, in dit geval dus Gijs. Stein hoefde niet te wachten of aan nieuwe personen te wennen. Dat gaf hem – en ons – vertrouwen. Gijs en Stein zijn samen op onderzoek gegaan: welke mogelijkheden zijn er voor Stein? Wat zijn zijn kwaliteiten? Waar wordt hij blij van? Ze kwamen tot de conclusie dat werken in het groen perfect bij Stein past. Dit gaf Stein weer genoeg zelfvertrouwen om de stap naar een volgende baan te kunnen zetten. Gijs regelde voor Stein een proefplaatsing bij Brouwers Groen. En dat is een succes: na een proeftijd van 2 maanden heeft Stein nu een arbeidsovereenkomst. Hij is ontzettend gegroeid en zit goed in zijn vel.

Natuurlijk doet Stein het geweldig. Maar dat dit traject zo goed is verlopen, is zeker te danken aan de inzet van Gijs. Als opdrachtgever bleven wij betrokken, maar Gijs heeft ons volledig ontzorgd door alles tot in de puntjes te regelen. Gijs heeft echt het verschil gemaakt, voor Stein én voor ons!’

Dus heb je een klant met een afstand tot de arbeidsmarkt, die moeilijk aan werk komt? Kijk dan hier voor de mogelijkheden: https://kikmaat.nl/ik-ben-verwijzer/werkplekken/p-detachering/

Contactgegevens

KikMaat
Zevenheuvelenweg 14
5048 AN Tilburg

Postbus 5033
5004 EA Tilburg