SANURA

Coachingstraject

Werkfit-traject UWV

Heb je, door ziekte of arbeidsongeschiktheid, voor een langere tijd niet gewerkt en ben je er nog niet klaar voor om meteen te solliciteren? Dan kun je een Werkfit-traject aanvragen bij UWV. KikMaat kan deze re-integratiedienstverlening uitvoeren namens UWV.

Wat is het?

Het Werkfit-traject is een re-integratiedienst waarbij mensen die al een lange tijd niet aan het werk geweest zijn, worden voorbereid op deelname aan de arbeidsmarkt. Het Werkfit -traject is vooral bedoeld voor mensen met een Wajong, WGA- of ZW-uitkering van UWV.

Wanneer je er klaar voor bent om te solliciteren, kan het traject worden opgevolgd door een Naar Werk-traject. KikMaat kan in opdracht van UVW beide re-integratietrajecten uitvoeren.

Werkfit word je niet met een kant-en-klaar stappenplan. Bij KikMaat bieden we dan ook een maatwerktraject aan, waarbij we altijd letten op je persoonlijke situatie. Dit wordt afgestemd met de opdracht en het advies vanuit UWV. We hebben een breed en professioneel dienstenpallet, waarmee we voor iedereen een passend Werkfit-traject aan kunnen bieden.
De begeleiding richt zich o.a. op de kerncompetenties die door UWV omschreven zijn:

  • het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit;
  • het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie;
  • het versterken van de werknemersvaardigheden.
Wat is het doel?

De kandidaat voorbereiden op deelname aan de arbeidsmarkt. Mogelijke belemmeringen worden weggenomen.

Hoe lang duurt het?

De duur van het traject verschilt. Voor mensen met een Ziektewet-uitkering geldt in beginsel een Werkfit periode van maximaal zes maanden. Indien nodig kan dit in overleg verlengd worden. Voor mensen met een WIA- of Wajong-uitkering geldt in principe een maximale duur van 18 maanden.

Voor wie is het?

Het Werkfit-traject is bedoeld voor mensen met een uitkering van UWV, zoals een ZW, WIA of Wajong uitkering. We begeleiden mensen met lichamelijke en/of psychische beperkingen.

Zo kan een dag uit het traject eruit zien...

Deze ochtend heb je bij KikMaat een afspraak met je begeleider. Jullie gaan amen aan de slag met de opdracht over sollicitatievaardigheden, die jullie vorige week hebben voorbereid. Je werkt samen met jouw begeleider aan het plan van aanpak, dat jullie hebben opgesteld om weer arbeidsfit te worden. Je weet wat je wilt bereiken en welke stappen je kan zetten om je doel te bereiken.

Een voorbeeld uit de praktijk…

Jeniffer heeft een Wajong-uitkering van UWV en wil graag ontdekken wat de mogelijkheden voor haar zijn op de reguliere arbeidsmarkt. Door haar autisme is Jeniffer een lange tijd uit het arbeidsproces geweest. Samen met een begeleider van KikMaat gaat Jeniffer, tijdens coachgesprekken, werken aan haar persoonlijke effectiviteit. Daarnaast gaat ze aan de slag met het versterken van werknemersvaardigheden, via een werkervaringsplaats bij één van de werkbedrijven van de Diamant-groep. Richting het einde van het traject brengt Jeniffer samen met haar begeleider haar arbeidsmarktpositie in kaart, zodat ze een duidelijk beeld krijgt in welke richting ze haar loopbaan wil vervolgen.

In verband met privacy is dit praktijkvoorbeeld geanonimiseerd.