LOUT

Friandries

Tijdelijke Participatiebaan

Heb je nog nooit gewerkt? Is het al lang geleden dat je hebt gewerkt? Of lukt het je niet om langere tijd ergens aan het werk te blijven? Dan helpen we jou graag.

We bieden je een tijdelijke baan, waarin je de begeleiding krijgt die jij nodig hebt. Als alles goed gaat, gaan we samen onderzoeken wat een geschikte volgende werkplek voor je kan zijn.

Wat is het?

Een tijdelijke participatiebaan is een speciale baan voor mensen die nog niet in staat zijn om gelijk bij een gewone werkgever aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld omdat er meer begeleiding nodig is. Of omdat iemand nog nooit, of al lang niet, heeft gewerkt. Of omdat het werktempo nog niet hoog genoeg is.

We hebben de volgende functies:

  • medewerker groenonderhoud
  • schoonmaakmedewerker
  • medewerker fietsenstalling
  • medewerker Post & Vervoer

De vacatures kun je terugvinden op de website (KikMaat vacatures).

Wat is het doel?

Een tijdelijke participatiebaan heeft altijd als doel om toe te werken naar een baan op de reguliere arbeidsmarkt. Met deze Tijdelijke Participatiebaan bieden we je extra begeleiding en werkervaring. Hierdoor is je kans op een baan bij een reguliere werkgever groter.

Hoe lang duurt het?

De eerste drie maanden werk je in een proefplaatsing. Dit betekent dat je nog een uitkering ontvangt, maar al wel aan het werk bent. Tijdens de proefplaatsing kun je wennen aan het werk. En we beoordelen of het werk bij jou en je mogelijkheden past. Als het goed bevalt, krijg je daarna een tijdelijk dienstverband. Je ontvangt dan ook salaris. Tijdens je tijdelijke baan gaat iemand van de gemeente of het UWV met jou op zoek naar geschikt werk bij een andere werkgever.

Voor wie is het?

De tijdelijke participatiebaan is geschikt voor je als je wat meer begeleiding nodig hebt. Nog nooit of al lang niet gewerkt hebt. Of als je in het verleden moeite had om het werktempo bij te houden. Maar ook als er een arbeidsbeperking is vastgesteld, waardoor je moeilijk aan het werk komt.

Zo kan een dag uit het traject eruit zien...

Je bent door je contactpersoon van de gemeente aangemeld bij KikMaat. We nodigen je uit voor een algemeen sollicitatiegesprek. In dit gesprek bespreken we waarom je graag wilt werken. En kijken we samen naar de vacatures die we hebben. We bespreken of die bij jouw wensen passen. Na dit gesprek laten we het bedrijfsonderdeel waar je aan de slag wilt, weten dat je daar wilt komen werken. Zij willen graag met je kennismaken en nodigen je uit voor een gesprek. Als iedereen enthousiast is, bespreek je in dat gesprek ook gelijk de startdatum en het aantal uren dat je gaat werken. Je kunt al snel beginnen.

Tijdens het werk heb je contact met je collega’s en de begeleider op de werkvloer. Je begeleider legt je uit hoe je je werk het beste kan doen. Hij of zij bespreekt ook met je hoe het gaat. Wat je moeilijk vindt en wat goed gaat. Het is fijn om op iemand terug te kunnen vallen en fouten te mogen maken. Tijdens je werk is er ook intensief contact met de werkmakelaar van de gemeente. Samen zoeken jullie naar geschikt werk bij een reguliere werkgever.

Een voorbeeld uit de praktijk…

Johan wil graag weer aan het werk. Hij heeft lang niet kunnen werken en moet weer wennen om iedere dag op het werk te zijn, samen te werken met collega’s en om te gaan met een leidinggevende. Hij is aangemeld bij KikMaat voor een tijdelijke participatiebaan. Tijdens het eerste gesprek vertelt Johan dat hij graag in het Groen wil werken. Hij is fysiek sterk en is graag buiten. Het lijkt hem leuk om met een paar collega’s samen de stad mooi te maken. Johan kan al snel starten met een proefplaatsing van drie maanden. Johan start met 24 uur per week. Als het goed gaat, wil hij meer uren werken, zodat hij geen uitkering meer nodig heeft. Als hij 32 uur werkt,  is de kans ook groter dat Johan een reguliere baan vindt.

Johan begint en heeft het goed naar zijn zin. Na de drie maanden krijgt hij zijn eerste contract van een half jaar. Hij is er trots op dat het hem is gelukt om 32 uur te gaan werken. Tijdens de eerste evaluatiegesprekken met zijn leidinggevende en de werkmakelaar vertelt hij hoe enthousiast hij is.

Na het eerste half jaar krijgt Johan een contract van een jaar. Hij werkt nog steeds hard en met veel plezier. Hij zou dit nog heel lang willen doen. Maar Johan weet dat het de bedoeling is dat hij op een gegeven moment bij een reguliere werkgever aan de slag gaat. Hierin wordt hij goed begeleid. Zowel op de werkvloer als door zijn werkmakelaar. De werkmakelaar heeft een bedrijf gevonden dat bij Johan past. Johan gaat daar proefdraaien. Na een maand blijkt dat Johan er helemaal klaar voor is om de stap te maken. Ook de nieuwe werkgever wil Johan graag in dienst nemen.

In verband met privacy is dit praktijkvoorbeeld geanonimiseerd.