SANURA

Coachingstraject

Naar Werk-traject UWV

Ben je na ziekte of arbeidsongeschiktheid klaar om weer aan het werk te gaan, maar lukt het je niet om een baan te vinden? Dan kun je gebruik maken van het Naar Werk-traject. KikMaat voert het traject uit voor UWV. Een ervaren begeleider van KikMaat helpt met bemiddeling en sollicitaties op de arbeidsmarkt.

Wat is het?

Naar Werk is een maatwerktraject, waarbij we samen met jou doen wat nodig is om zo snel mogelijk aan het werk te kunnen in een duurzaam passende baan. De inhoud van het traject wordt afgestemd op jouw situatie en behoefte. Hierbij nemen we de opdracht en het advies vanuit UWV natuurlijk mee als uitgangspunt. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderdelen:

  • Het verbeteren van jouw sollicitatievaardigheden;
  • Het in kaart brengen van passende vacatures;
  • Jobhunting, actief netwerken en werkgevers benaderen;
  • Coaching, training en bemiddeling.
Wat is het doel?

Het doel van het Naar Werk-traject is het vinden van nieuw, passend en duurzaam werk.

Hoe lang duurt het?

Een Naar Werk-traject is altijd maatwerk. De duur is mede afhankelijk van het soort uitkering dat je  ontvangt. Het traject duurt maximaal 9 maanden.

Voor wie is het?

Het Naar Werk-traject is bedoeld voor mensen met een ZW- of AG-uitkering van UWV en die beschikken over arbeidsvermogen. Varianten op de AG-uitkering zijn: WGA, WIA, WAO, Wajong of WAZ.

Zo kan een dag uit het traject eruit zien...

Je hebt een afspraak met je vaste begeleider bij KikMaat. Samen gaan jullie volgens een eerder opgesteld stappenplan aan de slag met de zoektocht naar een passende vacature of een organisatie die passend werk voor je kan bieden.

Wanneer jullie een aantal vacatures en organisaties hebben uitgezocht, maken jullie samen een plan om ze te benaderen. Bij de ene vacature zal de begeleider de bemiddeling op zich nemen. Bij de andere spreken jullie af, dat je het zelfstandig doet. Uiteindelijk is het doel om een passende werkplek te vinden.

Een voorbeeld uit de praktijk…

Jeniffer heeft een Wajong-uitkering van UWV en wil graag weer aan het werk. Ze vindt het lastig om zelfstandig actie te ondernemen en te onderzoeken wat de mogelijkheden voor haar zijn op de reguliere arbeidsmarkt. Via Kikmaat volgt Jennifer een sollicitatietraining.

Samen met haar begeleider van KikMaat oefent ze sollicitatiegesprekken. De begeleider en Jeniffer selecteren samen vacatures en bedrijven waar mogelijkheden liggen voor Jeniffer. De begeleider legt samen met Jeniffer contact en bemiddelt Jeniffer naar een nieuwe werkplek.

In verband met privacy is dit praktijkvoorbeeld geanonimiseerd.