SANURA

Coachingstraject

Loopbaancoaching

Weet je niet goed wat voor werk bij je past of loop je vast in werk? Wil je weten wat je echt wilt en waar je goed in bent? Tijdens gesprekken met onze loopbaancoach vind je de antwoorden op deze vragen. En maak je samen een actieplan, zodat je meteen stappen kunt zetten om jouw doel te bereiken.

Wat is het?

Wil je weten wat je nu echt wilt? En waar je goed in bent? De loopbaancoach van KikMaat helpt je hierbij! In de gesprekken met de loopbaancoach leer je jezelf beter kennen. Je krijgt nieuwe inzichten. Door vragen, opdrachten en oefeningen leer je wat bij jou past.

Je gaat met verschillende onderwerpen aan de slag. Je gaat bijvoorbeeld kijken naar je kwaliteiten en wat je belangrijk vindt. Maar ook wat minder bij je past. Welke vaardigheden heb je? Welke moeten nog verder ontwikkeld worden? En binnen welke periode ga je dat doen? Hoe ziet de arbeidsmarkt er nu uit? En waar liggen voor jou kansen en mogelijkheden?

Aan de hand van een plan van aanpak kun je meteen stappen zetten om je doel te bereiken.

Wat is het doel?

Inzicht krijgen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van je loopbaan. Je krijgt duidelijkheid over de stappen die je kunt zetten om jouw loopbaan verder vorm te geven.

Hoe lang duurt het?

De loopbaancoaching bestaat uit zes afspraken van elk anderhalf uur.

Voor wie is het?

Loopbaancoaching is perfect als je ondersteuning nodig hebt om uit te vinden welk werk goed past. Dit helpt je om je toekomstige loopbaan verder uit te stippelen.

Zo kan een dag uit het traject eruit zien...

Deze ochtend ga je thuis aan de slag met de opdracht van de vorige afspraak. Je bent bezig met het afmaken van jouw plan van aanpak. Dit ga je straks met jouw loopbaancoach bespreken. Je weet nu waar je goed in bent en wat je wilt bereiken.
In de middag ga je naar KikMaat en neem je met de loopbaancoach je plannen door. Tijdens de afspraak merk je dat je last hebt van negatieve gedachten. Die houden je tegen om je dromen na te jagen. Het maakt je onzeker. Hierdoor zet je meestal niet door.

Samen met je loopbaacoach breng je deze belemmerende gedachten in beeld. Ze helpt je om deze gedachten om te zetten naar positieve gedachten. Met alle nieuwe inzichten ga je weer met zelfvertrouwen naar huis. Daar ga je aan de slag met een e-learning module over kwaliteiten. Je wilt daar namelijk graag meer over weten.

Een voorbeeld uit de praktijk…

Brigitte is de loopbaancoaching goed bevallen. Ze had hierdoor de tijd om naar zichzelf te kijken. En duidelijk te krijgen wie ze is en wat ze wil bereiken. Ze kreeg informatie over banen, die goed bij haar passen. En waar de meeste kansen liggen.
Brigitte heeft door de coaching inzicht gekregen in haar kwaliteiten. Dat kwam goed van pas bij haar sollicitatiegesprekken. Het leidde haar naar een baan! Eentje waarvan ze in het begin dacht dat ze daar nooit zou worden aangenomen, omdat ze niet de juiste opleiding had gevolgd. Gelukkig was dat niet zo!

In verband met privacy is dit praktijkvoorbeeld geanonimiseerd.