SAIRENY

Coachingstraject

Coaching of Counseling

Wil je graag aan het werk, maar lukt het je niet om die stap te zetten omdat bepaalde zaken eerst opgelost moeten worden? Onze coaches helpen je graag!

Herken je je in een van onderstaande vragen?

 • Vind je het lastig om je grenzen te stellen?
 • Lukt het je niet om te stoppen met piekeren?
 • Voel je je gespannen, somber of ontevreden?
 • Durf je geen stappen te zetten, omdat je bang bent dat je het niet goed doet?
 • Merk je dat je elke keer tegen dezelfde dingen aanloopt, waardoor je niet in actie komt?

Kijk dan hieronder voor meer informatie.

Wat is het?

Waar ligt jouw kracht? Waar ben je goed in? Wat staat jou in de weg? Bespreek met een coach van KikMaat waar je tegenaan loopt en hoe je dit aan kan pakken. Je werkt met de coach aan meer zelfvertrouwen, zelfwaardering, je leert je eigen grenzen kennen én kunt zelf grenzen stellen.

Verschillende factoren kunnen je afremmen in je ontwikkeling. Dingen uit het verleden. Je mentale gezondheid. Je directe omgeving. Hoe je jezelf ziet. Of bepaalde karaktereigenschappen. Alles kun je bespreken met je coach.
De coach kan je met deze problemen helpen:

 • Burn-out, overspannenheid en stress
 • Angstig zijn of piekeren
 • Je niet gezien voelen
 • Het omgaan met rouw en verlies
 • Conflicten die elke keer terug komen, in jezelf of met een ander
 • Zinloosheid van bepaalde dingen in het leven ervaren
 • Grenzen stellen in relaties
 • Somberheid, neerslachtigheid, onvrede, gevoelens van depressie of leegte

Deze problemen kunnen ervoor zorgen, dat je nog niet klaar bent voor een vaste baan of dagbesteding. Bespreek het met je coach. Dat lucht op. Bovendien ontdek je hoe je nieuwe stappen in je leven kunt zetten.

Coaching en counseling zijn twee verschillende dingen, maar ze lijken wel op elkaar. Coaching is meer voor praktische zaken. Counseling gaat dieper in op de emotionele kant. Je kunt coaching en counseling ook combineren. Overleg met je klantregisseur wat het beste bij je past.

Wat is het doel?

Je gaat aan de slag met factoren die je tegenhouden in je ontwikkeling. Je krijgt inzicht en je leert omgaan met wat je moeilijk vindt. Het helpt je om de stappen vooruit te zetten.

Hoe lang duurt het?

Coaching en counseling bestaan uit zes afspraken van elk 75 minuten. Het intakegesprek is daar ook onderdeel van.

Voor wie is het?

Coaching en counseling helpt als er bepaalde zaken in je leven zijn waardoor je de stap naar (vrijwilligers)werk of dagbesteding niet kunt maken.

Zo kan een dag uit het traject eruit zien...

Je hebt deze ochtend een coachgesprek. Je brengt samen met je coach eerst je huidige situatie in beeld. Daarna bespreken jullie wat je graag wilt veranderen. De coach legt wat theorie uit en geeft je praktische tips. Je gaat met deze tips in de praktijk oefenen. Dit zal je over twee weken tijdens de volgende afspraken verder met elkaar bespreken.

Je coach geeft je ook ontspanningsoefeningen mee voor thuis. Hopelijk geeft je dat meer rust want momenteel ervaar je veel spanningen en stress.

Een voorbeeld uit de praktijk…

Coaching

Gerard is 32 jaar en heeft vaak conflicten met leidinggevenden. Hij heeft ook moeite met overheersende mensen. Hij heeft theorie gekregen over communicatie in het algemeen en een video over gedrag. Gerard herkende zichzelf in het agressieve voorbeeld, dat in de video werd uitgelegd. Van zijn coach heeft hij tips gekregen om het anders te doen. Hij heeft dit een aantal keren geoefend. Hij weet nu rustig te blijven en spreekt uit waar hij behoefte aan heeft.

Counseling

Patricia is 23 jaar en heeft moeite haar grenzen aan te geven. Ze praat zacht en past zich voortdurend aan haar omgeving aan. Ze heeft veel meegemaakt in haar leven. Ze reageert nu nog steeds op dezelfde manier als toen. Door de counseling herkent ze dit.
Na een aantal keren lukt het haar om tegen haar omgeving te zeggen wat ze wil en niet wil. Haar stem wordt krachtiger en haar uitstraling sterker. Daarnaast is ze meer naar haar behoeftes gaan luisteren. Zo heeft ze besloten om een opleiding te gaan volgen waar haar hart ligt.

In verband met privacy is dit praktijkvoorbeeld geanonimiseerd.