SANURA

Coachingstraject

Hulp bij werk zoeken

Wil jij graag werken, maar kun je wel wat hulp gebruiken om de juiste werkplek te vinden? Zoek je geen baan, maar vrijwilligerswerk of een andere vorm van dagbesteding? We hebben een divers aanbod om jou op weg te helpen. Lees hieronder wat er allemaal mogelijk is.

Arbeidsmatige Dagbesteding

Zinvol bezig zijn en ritme opdoen

Werk geeft voldoening, trots en zelfvertrouwen. Maar voor sommige mensen is een werkplek bij een werkgever (nog) niet haalbaar. Ben je op zoek naar een zinvolle arbeidsmatige dagbesteding midden in de maatschappij?

Klik hier en laat je door onze mogelijkheden verrassen »

Beschut Werk

Een betaalde baan met veel begeleiding

Wil je graag een betaalde baan? Maar merk je dat je veel begeleiding nodig hebt om het werk uit te kunnen voeren? Dan is een baan in een beschutte werkomgeving mogelijk iets voor jou.

Wil je meer weten over onze beschutte werkplekken? Klik hier en lees verder »

Coaching of Counseling

Samen met een coach nog sterker worden

Wil je graag aan het werk, maar lukt het je niet om die stap te zetten omdat bepaalde zaken eerst opgelost moeten worden? Onze coaches helpen je graag!

Herken je je in een van onderstaande vragen?

  • Vind je het lastig om je grenzen te stellen?
  • Lukt het je niet om te stoppen met piekeren?
  • Voel je je gespannen, somber of ontevreden?
  • Durf je geen stappen te zetten, omdat je bang bent dat je het niet goed doet?
  • Merk je dat je elke keer tegen dezelfde dingen aanloopt, waardoor je niet in actie komt?

Dan kan een coachingstraject uitkomst bieden.

Klik hier als je meer wilt weten over de mogelijkheden » 

De basis van je leven beter op orde

Klantroute Participatie

Zou je iets buiten je huis willen doen, maar weet je niet goed wat? Of heb je problemen waar je hulp bij nodig hebt, voordat je weer een stap kunt zetten? Heb je weinig sociale contacten? Of wil je graag meer zelfvertrouwen? Dan is dit een goed traject voor jou!

Samen met jouw begeleider maak je een plan om de basis van je leven verder op te bouwen. Zo kun je vanuit een stabiele situatie weer stappen zetten. Bijvoorbeeld richting vrijwilligerswerk, dagbesteding, stage of betaald werk.

Wil je meer weten? Klik hier en lees meer over dit traject »

De basis van je leven beter op orde voor jongeren

Klantroute Participatie voor Jongeren

Ben je jonger dan 28 jaar? Is het voor jou lastig om weer naar school te gaan of te gaan werken? Maar wil je dit wel graag? Dan past dit traject bij jou.

Jouw begeleider helpt jou om je doelen te behalen en jouw zaken op orde te krijgen. Je kunt hierdoor een volgende stap maken naar (vrijwilligers)werk, school, of dagbesteding.

Wil je meer weten? Klik hier en lees meer over dit traject »

De laatste stappen voordat je betaald gaat werken

Klantroute Re-integratie

Wil je graag aan het werk of weer naar school, maar merk je dat je eerst nog wat kleine hobbels hebt te nemen? Welke hobbels dat zijn, is voor elke persoon verschillend. De ene persoon wil beter voor zichzelf op komen. De ander wil hulp bij succesvol solliciteren. Of wil ontdekken welk werk of welke opleiding het beste bij hem past.

In dit traject bepaal je samen met jouw begeleider waar je aan gaat werken. Daarna ga je samen op zoek naar een betaalde werkplek of een geschikte opleiding.

Denk je dat dit traject jou kan helpen? Lees hier meer »

Groeiwerkplaats La Poubelle

Werken en groeien bij La Poubelle

Wil je graag meedoen in de maatschappij? Maar is de eerste stap nog spannend? Mogelijk is een groeiwerkplaats bij La Poubelle iets voor jou. Een groeiwerkplaats kan een tussenstap zijn naar regulier (onbegeleid) vrijwilligerswerk of als opstap naar een (gesubsidieerde) betaalde baan. Er wordt goed gekeken wat er bij jou past. En ontwikkeling staat centraal.

 Wil je meer weten over onze groeiwerkplaatsen?Klik hier en lees snel verder »

Inburgeren en meedoen

Klantroute Inburgering

Ben je nieuwkomer in Nederland en moet je naast je inburgeringslessen ook participeren? KikMaat kan je daarbij helpen. In dit traject bieden we jou een passende werkplek met goede begeleiding. Vanuit daar gaan we met jou kijken wat een volgende stap kan zijn en blijven we je begeleiden.

Wil je meer weten? Klik dan hier »

Leren in de prakijk

Vind je het lastig om in de schoolbanken te zitten? Maar ben je wel gemotiveerd om nieuwe dingen te leren? Dan is de klantroute praktijkleren mogelijk iets voor jou. Praktijkleren is een nieuwe manier van leren voor iedereen zonder startkwalificitatie, die zich wel graag wil ontwikkelen.

Samen met een praktijkbegeleider ga je op een werkplek aan de slag met verschillende opdrachten waarin je in de praktijk kunt laten zien wat je geleerd hebt. Een life coach van KikMaat helpt jou met eventuele andere vragen die je hebt. Als je klaar bent, kan je met een praktijkverklaring bij een andere werkgever gaan werken. Wij helpen je bij het zoeken naar die volgende baan.

Wil je meer weten? Klik hier en lees meer over dit traject »

Loopbaancoaching

Weet je niet goed wat voor werk bij je past of loop je vast in werk? Wil je weten wat je echt wilt en waar je goed in bent? Tijdens gesprekken met onze loopbaancoach vind je de antwoorden op deze vragen. En maak je samen een actieplan, zodat je meteen stappen kunt zetten om jouw doel te bereiken.

Klik hier als je mee wilt weten over loopbaancoaching »

Naar Werk-traject UWV

Ben je na ziekte of arbeidsongeschiktheid klaar om weer aan het werk te gaan, maar lukt het je niet om een baan te vinden? Dan kun je gebruik maken van het Naar Werk-traject. KikMaat voert het traject uit voor UWV. Een ervaren begeleider van KikMaat helpt met bemiddeling en sollicitaties op de arbeidsmarkt.

Wil je meer weten? Klik hier en lees meer over dit traject »

Ontwikkelingsgerichte Arbeidsmatige Dagbesteding

Wil je graag een zinvolle dagbesteding en stappen zetten om je talenten te ontdekken en te verzilveren? Vind je het moeilijk om dit alleen te doen en weet je ook niet goed hoe dit aan te pakken? Weet je niet wat er allemaal voorhanden is aan leuke ontwikkelplekken en dagbesteding bij jou in de buurt? In OAD gaan we dit samen met je uitzoeken. Een begeleider van KikMaat gaat aan de slag om samen met jou te bepalen wat je leuk vindt, waar je aan wil werken en met wat voor type dagbesteding dat het beste kan. Wil je dat graag buiten doen, bv. dierenverzorging op een zorgboerderij? Of ga je liever binnen aan de slag met sleutelen aan auto’s? Of wil je eerst eens beginnen door eens rond te snuffelen op verschillende plekken? Het is allemaal mogelijk bij KikMaat.

Denk je dat dit traject jou kan helpen? Lees hier meer »

Stage Voortgezet Speciaal Onderwijs of Praktijkonderwijs

Kennismaken met werken bij KikMaat

Zit je op een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) of Praktijkonderwijs (PRO)? Wil je graag werkervaring opdoen? Je kunt tijdens een stage bij KikMaat veel leren.

Klik hier als je meer wilt weten over stagemogelijkheden »

Statushouders die graag aan de slag willen

Klantroute Statushouders

Ben jij statushouder en wil je hulp bij het vinden van (vrijwilligers)werk? In dit traject leer je de Nederlandse taal en de Nederlandse (werk)cultuur beter kennen. Samen met jouw begeleider ga je op zoek naar een geschikte baan of vrijwilligerswerk. 

Wil je meer weten? Klik hier en lees meer over dit traject »

Tijdelijke Participatiebaan

Een baan als tussenstap

Heb je nog nooit gewerkt? Is het al lang geleden dat je hebt gewerkt? Of lukt het je niet om langere tijd ergens aan het werk te blijven? Dan helpen we jou graag.

We bieden je een tijdelijke baan, waarin je de begeleiding krijgt die jij nodig hebt. Als alles goed gaat, gaan we samen onderzoeken wat een geschikte volgende werkplek voor je kan zijn.

Wil je weten over een tijdelijke participatiebaan? Klik hier en ontdek wat er voor jou mogelijk is »

Werkfit-traject UWV

Heb je, door ziekte of arbeidsongeschiktheid, voor een langere tijd niet gewerkt en ben je er nog niet klaar voor om meteen te solliciteren? Dan kun je een Werkfit-traject aanvragen bij UWV. KikMaat kan deze re-integratiedienstverlening uitvoeren namens UWV.

Wil je meer weten? Klik hier en lees meer over dit traject »