MANON & SANURA

Coachingstraject

Jobcoaching

Soms heeft een medewerker extra begeleiding nodig bij het verrichten van zijn of haar werkzaamheden en kan de werkgever ook wel wat handvatten gebruiken. Een jobcoach ondersteunt daarbij en draagt daarmee bij aan een succesvolle ervaring en een duurzame plaatsing.

Hoe werkt het?

Jobcoaching is maatwerk. De inhoud van de coaching is namelijk afhankelijk van de mogelijkheden van de medewerker, het werk en de werkomgeving. Het kan dus heel intensief zijn, vaak in het begin van een plaatsing als er nog veel op de medewerker af komt en het risico op uitval groot is. Maar het kan ook op aanvraag worden ingezet. Dus als u of een medewerker behoefte heeft aan ondersteuning. Jobcoaching kan op elk gewenst moment en gedurende elke gewenste periode worden ingezet.

Onze jobcoaches zijn specifiek opgeleid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op de werkvloer te begeleiden. Deze doelgroep heeft immers vaak andere problematieken. En daarom zijn er andere mogelijke instrumenten om in te zetten. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekeken naar de inzet van hulpmiddelen en mogelijkheden om de werkplek zo optimaal mogelijk in te richten. De jobcoach informeert en adviseert u hier graag over.

Jobcoaching neemt u veel werk uit handen in de begeleiding en aansturing van de medewerker en wordt gefinancierd vanuit de gemeente.

 

Marion Dirckx, Tempo Team Performance Management: “De KikMaat jobcoach zorgt ervoor, dat onze medewerkers beter presteren en minder snel uitvallen.”

 

‘Een deel van de begeleiding van de medewerkers, die via ons bij onze klant PostNL werken, doen we zelf. Als er intensievere begeleiding nodig is, schakelen we Sabrina – de jobcoach van KikMaat – in. Dat gaat geweldig en zorgt voor een win-winsituatie. Het maakt het voor ons makkelijk om mensen voor wie het, om wat voor reden dan ook, moeilijk is om een baan te vinden, een kans te geven. Iets dat we heel belangrijk vinden. En voor de medewerker is het ook goed. Die zit door Sabrina lekkerder in zijn/ haar vel. Kortom KikMaat maakt duurzame mogelijk en verdient zichzelf daarmee terug.’

 

portretfoto Marie-José Sprangers

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over jobcoaching? Ik ben Marie-José Sprangers en vertel u graag meer. U kunt mij mailen, bellen of een Whatsapp-bericht sturen via 06 43 59 78 08.