Geen Resultaten Gevonden
De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.
De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.
Fietsbeheer onderdeel van de Diamant-groep
Heb je een klant die nog nooit gewerkt heeft? Is het lang geleden dat hij/zij heeft gewerkt? Of lukt het de klant niet om ergens aan het werk te blijven? Wij bieden deze klant graag een tijdelijke baan. De klant krijgt bij ons de begeleiding die hij/zij nodig heeft. Als dat goed gaat, gaan we samen onderzoeken wat een geschikte volgende werkplek kan zijn.
Een tijdelijke participatiebaan is een speciale baan voor mensen die nog niet in staat zijn om meteen bij een gewone werkgever aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld omdat er meer begeleiding nodig is. Of omdat iemand nog nooit, of al lang niet, heeft gewerkt. Of omdat het werktempo nog niet hoog genoeg is.
We hebben de volgende functies:
De vacatures kun je terugvinden op de website (KikMaat vacatures).
Het doel is om werkervaring op te doen, zodat de kansen op een baan bij een reguliere werkgever worden vergroot.
De klant start, na een sollicitatiegesprek, met een proefplaatsing van drie maanden. Tijdens de proefplaatsing behoudt de klant zijn uitkering. Hij/zij kan wennen aan het werk, ingewerkt worden en er wordt beoordeeld of het werk bij de klant en de mogelijkheden past. Als de proefperiode goed is gegaan, krijgt hij/zij daarna een (tijdelijk) dienstverband – met arbeidsovereenkomst en salaris – aangeboden. Tijdens het dienstverband gaat de gemeente (of het UWV) op zoek naar passend werk voor de klant bij een andere werkgever. De opgedane werkervaring bij de tijdelijke baan vergroot de kans dat jouw klant ergens anders werk vindt.
De tijdelijke participatiebaan is er voor klanten met een arbeidsbeperking en voor klanten die nog wat meer begeleiding nodig hebben, nog nooit of al lang niet gewerkt hebben, of waarbij het werktempo nog niet hoog genoeg is. Hierdoor zijn ze nog niet in staat om bij een reguliere werkgever aan de slag te gaan. De veronderstelde loonwaarde ligt tussen de 30-80 procent.
Je klant is aangemeld voor een tijdelijke participatiebaan bij KikMaat en wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ze laat je weten dat het gesprek positief is verlopen. Ze kon goed vertellen waarom ze graag wil werken en waarom dat tot nu toe nog niet is gelukt. Omdat ze het moeilijk vond om een keuze te maken tussen de vacatures, is er een gesprek ingepland met een arbeidsdeskundige. Die kijkt mee naar welke functie het beste past.
Een plek bij De Schoonmaak Coöperatie blijkt goed te passen. Daar gaat ze aan de slag. Ze wordt goed opgevangen en krijgt veel uitleg tijdens de eerste week. Op de werkvloer is altijd een aanspreekpunt aanwezig op wie ze terug kan vallen als er iets is. Dat is een geruststellende gedachte. Nu even ritme opbouwen en dan de volgende stap naar een reguliere baan. Fijn dat er over een paar maanden een meting ingezet wordt om de loonwaarde te bepalen. Dat geeft goede informatie over de inzetbaarheid van deze klant.
Johan wil graag weer aan het werk. Hij heeft lang niet kunnen werken en moet weer wennen om iedere dag op het werk te zijn, samen te werken met collega’s en om te gaan met een leidinggevende. Hij is aangemeld bij KikMaat voor een tijdelijke participatiebaan. Tijdens het eerste gesprek vertelt Johan dat hij graag in het groen wil werken. Hij is fysiek sterk en is graag buiten. Het lijkt hem leuk om met een paar collega’s samen de stad mooi te maken. Johan kan al snel starten met een proefplaatsing van drie maanden. Johan start met 24 uur per week. Als het goed gaat, wil hij meer uren werken, zodat hij geen uitkering meer nodig heeft. Als hij 32 uur werkt, is de kans ook groter dat Johan een reguliere baan vindt.
Johan begint en heeft het goed naar zijn zin. Na de drie maanden krijgt hij zijn eerste contract van een half jaar. Hij is er trots op dat het hem is gelukt om 32 uur te gaan werken. Tijdens de eerste evaluatiegesprekken met zijn leidinggevende en de werkmakelaar vertelt hij hoe enthousiast hij is.
Na het eerste half jaar krijgt Johan een contract van een jaar. Hij werkt nog steeds hard en met veel plezier. Hij zou dit nog heel lang willen doen. Maar Johan weet dat het de bedoeling is dat hij op een gegeven moment bij een reguliere werkgever aan de slag gaat. Hierin wordt hij goed begeleid. Zowel op de werkvloer als door zijn werkmakelaar. De werkmakelaar heeft een bedrijf gevonden dat bij Johan past. Johan gaat daar proefdraaien. Na een maand blijkt dat Johan er helemaal klaar voor is om de stap te maken. Ook de nieuwe werkgever wil Johan graag in dienst nemen.
In verband met privacy is dit praktijkvoorbeeld geanonimiseerd.