SANURA

Coachingstraject

Loopbaancoaching

Weet je klant niet goed wat voor werk bij hem/haar past of loopt de klant steeds vast in werk? Tijdens loopbaancoaching gaat de klant samen met een coach op zoek naar wat de klant echt wil en waar hij/zij goed in is. De coach en de klant maken samen een actieplan waarin de klant stappen beschrijft om zijn of haar doel te bereiken.

Wat is het?

Wil jouw klant weten wat hij/zij nu echt wil en waar hij/zij goed in is? De loopbaancoach van KikMaat helpt hierbij! In de gesprekken met de loopbaancoach leert de klant zichzelf beter kennen. De klant krijgt nieuwe inzichten en leert beter wat bij hem/haar past door aan de slag te gaan met vragen, opdrachten en oefeningen.

De klant gaat met verschillende onderwerpen aan de slag. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de klant zijn kwaliteiten, drijfveren en valkuilen. Wat zijn belangrijke werkwaarden? Welke vaardigheden zijn er en welke moeten nog verder ontwikkeld worden? Wat is belangrijk en binnen welke periode worden deze doelen behaald? Hoe ziet de arbeidsmarkt er nu uit en waar liggen de kansen en mogelijkheden?

Wat of welke gedachten houden de klant tegen in het bereiken van zijn doelen? Aan de hand van een plan van aanpak kunnen er meteen stappen worden gezet om het doel te bereiken.

Wat is het doel?

Inzicht krijgen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van de loopbaan. Het wordt duidelijk welke stappen er worden gezet om de loopbaan verder vorm te geven.

Hoe lang duurt het?
De loopbaancoaching bestaat uit zes sessies van 1,5 uur.
Voor wie is het?

Loopbaancoaching is geschikt voor klanten die niet goed weten wat voor werk passend is en regelmatig vastlopen in werk.

Een dag uit het traject…

Deze ochtend heeft je klant de een na laatste sessie van de loopbaancoaching. Hij is bezig geweest met zijn plan van aanpak en is benieuwd wat zijn loopbaancoach er van vindt. Inmiddels weet hij waar hij goed in is en wat hij wil bereiken.

Verschillende vragen helpen hem verder een plan te maken om zijn doelen te bereiken. Tijdens de sessie en het doornemen van het plan van aanpak merkt je klant dat hij last heeft van gedachten, die hem tegenhouden om zijn dromen na te jagen. Dit maakt hem onzeker en zorgt ervoor dat hij regelmatig afhaakt. Samen met de loopbaancoach brengt hij deze belemmerende gedachten in beeld en zet ze om naar positieve gedachten.

Met alle nieuwe inzichten gaat je klant weer met zelfvertrouwen naar huis. Daar gaat hij aan de slag met een e-learning module over kwaliteiten, omdat hij daar nog iets meer over wil weten.

Een voorbeeld uit de praktijk…

Brigitte is de loopbaancoaching goed bevallen. Ze had hierdoor de tijd om naar zichzelf te kijken. En duidelijk te krijgen wie ze is en wat ze wil bereiken. Ze kreeg informatie over banen, die goed bij haar passen. En waar de meeste kansen liggen.
Brigitte heeft door de coaching inzicht gekregen in haar kwaliteiten. Dat kwam goed van pas bij haar sollicitatiegesprekken. Het leidde haar naar een baan! Eentje waarvan ze in het begin dacht dat ze daar nooit zou worden aangenomen, omdat ze niet de juiste opleiding had gevolgd. Gelukkig was dat niet zo!

In verband met privacy is dit praktijkvoorbeeld geanonimiseerd.

Bekijk hier alle training- en coachingstrajecten van KikMaat